Reiseblogg fra Travellerspoint

Estoy en la casa de Sandra

"

sunny

Tidlig torsdag morgen ble vi vekt av noe som hortes ut som en 2 aaring som sutrer...i en halvtime saa laa vi alle paa rommet og horte paa den griningen for det slutter..vi fant ut at det var en hund som lagde den rare lyden da. Og det er vistnok flere av de hundene rundt her ogsaa har vi hort..hehe..saa vi stoo opp kl 07.00 i dag, spiste frokost og dro til byen for aa ta ut penger og kikke litt sammen med en annen jente fra England ved navn Lora som kom i gaar. Kl 11 ble vi hentet av Umberto som skulle kjore oss til vertsfamilien vaar. Var litt trist aa reise fra hostellet siden det var saa koselig og avslappet der. Har mott folk fra hele verden og delt rom med jenter fra Minnesota, Canada, Brasil, England, Spania osv..kjempe goy!! Men mote med vaar forste vertsfamilie var kjempe koselig! De heter Sandra og Edwind men kalles Bin. Et eldre ektepar som har et fantastisk fint hus med hoy standar kan du si! Bestemoren, en liten sot dame bor der ogsaa..Og en herlig sjarmerende hund! Er ogsaa en pensjonert amerikansk mann der som har bodd hos de e 2 aar. Vi har faat eget koselig rom og mat 3 ganger om dagen. Maten er forresten kjempe god her! kl 01.00 ble vi hentet av laerern var som tok oss med til skolen. Vi hadde da skole fram til kl 17. Laert masse spansk allerede:) Forelopig er det bare meg og Silja som er her paa skolen saa vi har vaar egen private laerer. En kjempe herlig nydelig jente ved navn Andrea, 26 aar og utrolig dyktig og koselig! Dagene kommer til aa gaa lett paa skole med henne!
Hjemme hos Sandra er det bare henne og Don (amerikaneren) som kan engelsk saa vi faar fint trent oss i litt spansk her. Lekser har vi ogsaa saa vi er godt i gang!
I morgen har vi frokost kl 07.00 og skolen begynner kl 08.00 og varer til 12.00. Saa naar skolen er ferdig reiser jeg og Silja inn til San Jose og tar bussen videre derfra til Jaco Beach ved stillehavskysten. Et herlig surfested med fine strender og livlig by som vi fikk anbefalt av Natalia (vaar kontaktperson her nede fra OTEC). Vi skal slikke sol der hele helgen og danse og kose oss. Gleder oss masse:)

Skal prove aa faa ut litt bilder her etterhvert men datane jobber litt tregt naar det gjelder opplasting av bilder. Men det kommer;)

Skrevet av Inamyh 17:34 Arkivert i Costa Rica Kommentarer (0)

San Jose

Her er det varmt gitt..

sunny

Natt til tirsdag sov jeg en halvtime maks..hadde saa reisenerver at du aner ikke. Men gledet meg maks! Mamma og pappa kjorte meg til flyplassen og det ble en taarevaat avskjed..men men..hehe. Flyturen til Danmark gikk lett, men i danmark var det mye surr frem og tilbake for jeg endelig traff et par koselige dansker som jobber det som kunne hjelpe meg. Paa flyturen til Atlanta havnet jeg midt mellom en del folk, spesielt menn , som var paa firmatur til San Diego. Der gikk alkoholen ned paa hoykant fra forste timen og det ble greit med liv rundt meg..rimelig slitsomt siden jeg helst ville sove eller se paa film. Men de var koselige da.. Han sjefen for turen sto i setet sitt som en liten unge hele turen omtrent eller i midtgangen lent over mitt sete til de bak..hver gang flyvertinnene med tralla kom spratt han inn paa fanget mitt..saa jadda.. Flyturen skulle egentlig vare i 10,5 timer, men pga daarlig vaer i Atlanta maatte vi sirkulere over flyplassen i 1,5 timer. Pga kraftig turbulens, mye svinging og sug i magen endte det med at en del folk begynte aa spy..saa her gjaldt det aa holde seg for nesa saa man ikke spyr selv:p huff...
skulle opprinnelig ha 4 timer venting i Costa Rica, men pga forsinkelse og halvannen time i pass kontrollen hadde jeg bare en halvtime til venting. Stress...
Sov hele flyturen til costa rica heldigvis! Naar jeg lander finner jeg ut at bagasjen min selvfolgelig ikke er kommet dit med meg..er saaa typisk! Saa jeg fyller ut noen papirer og gaar for aa finne de som skulle mote meg paa flyplassen. De var ikke der og bussene hadde gaatt og det kom ingen nye pga det var for sent. Saa jeg fant en koselig taxi sjaafor som kjorte meg til Hostellet. Paa hosteller blir jeg modt av en kjempe koselig gutt i resepsjonen som gir meg nokkel og en dame folger meg til rommet. Vi passer da hagen til hostellet som bestaar av flere solstoler, hengekoyer, badebasseng, en del backpackere og MASSE palmer og planet som omkranser hele hagen. Latino musikken spiller svakt i bakgrunn og folk sitter aa smaaprater rundt bordene og drikker ol og nyter livet..IDYLL! Silja ei norsk jente som jeg skal gaa paa spansk kurs med har kommet for meg og allerede lagt seg. Det er tilsammen 8 koyesenger pa rommet vaart og vi er 4 jenter der. Silja er kjempe koselig og vi er begge veldig spent!

I dag onsdag var vi litt rundt i byen med vaar kontaktperson Natalia, hun gav oss masse info og viste oss rundt. Naar vi skulle spise lunsj spiste vi paa et koselig sted ved navn El Pato. Herlige gode sandwisher! Kikket litt rundt i byen etterpaa ettersom jeg maatte ha meg en skjorts og en topp til kofferten min har kommet til rette igjen. Haaper det blir snart gitt!! Sinnsykt mye fine smykker og ting her men klaerne er ikke det lettese aa finne noe ..hehe...
Kom inn i en markedsgate hvor baade jeg og silja forelsket oss helt i alle smykkene og tingene der.

I morgen drar vi fra Hostellet kl 11.00. Da skal vi til vertsfamiliene vaare rett utenfor byen her like ved skolen vi skal gaa paa. Fredag er forste dag paa skolen og da moter vi dee andre vi skal gaa paa skole med. 11 stk, hvorav 7 er svensker, 2 engelske og en tysk. Jeg skal forresten jobbe sammen med en av de svenske i marine parken.
Fredag reiser vi paa helgetur til Jaco beach. En herlig idyllisk sted vi fikk anbefalt. Der kryr det av surfere, turister og folk. Fantastiske strender, masse utesteder, butikker , hoteller osv..ferielandsby liksom..
Mandag er vi i gang paa skolen for fullt. Blir spennende men intens. Maa suge til meg saa mye som mulig, for vertsfamilien jeg skal bo hos i Puntarenas de siste 5 ukene kan overhodet ikke noe engelsk:S saa jadda! hehe..
Men har det bra, er sliten og savner baggasjen min, men ellers flott.

So long!
PURA VIDA

Skrevet av Inamyh 14:21 Arkivert i Costa Rica Kommentarer (0)

Avreise

6 timer igjen til flyet letter..

3 timer til jeg må reise hjemmefra..6 små timer til flyet letter fra Gardemoen..sprøtt! føles ut som om det var i går at jeg startet å telle ned fra 47 dager liksom...nå er dagen endelig her. Rart hvordan tiden flyr. Nå sitter jeg her da, alene ved kjøkkenbordet, huset er helt stille og alle sover bortsett fra meg og Pepè vofsen min. Endelig litt stille rundt meg før jeg skal dra, tid til å samle tankene litt og virkelig kjenne på sommerfuglene i magen og hvordan de flyr i kaos der nå. GLeder meg noe helt sinnsykt, samtidig som jeg er vanvittig spent og naturlig gruer meg litt også. Blir så rart og dra fra alle sammen, selv om det bare er for 2 mnd... Er så mange jeg er vant til å se hver dag og som har blitt en naturlig del av hverdagen. Blir rart å ikke kunne se dere når jeg vil, eller ringe dere hvis jeg trenger det liksom..men men, som sagt to måneder. Overlever! Må det.. men tror det kommer til å bli en opplevelsesrik tur med masse morro, utfordringer og nye ting.. Skal prøve å holde dere så oppdatert jeg kan, men vet ikke hvor lett tilgang jeg får på internett hele tiden så blir litt sånn nå og da.
Er med en liten klump i hjertet jeg sitter å allerede kjenner et lite savn etter mamma og pappa og ikke minst dere nydelige vennene mine. Er så glad i dere at dere aner ikke! Men Inamor må flytte seg litt over landegrensene og oppleve litt nytt og se litt verden..Kofferten er pakka (19 kg akkurat *stolt*), og alt er klart så å si.

Igjen, Glad i dere alle! Pass godt på dere selv så lenge når jeg ikke er her å får gjort det;)
Mange klemmer fra Ina

Skrevet av Inamyh 15:36 Tagged air_travel Kommentarer (0)

Puntarenas

Sounds good..

Da var alle detaljer endelig i boks. Etter mye styr med stedet jeg skulle jobbe osv har jeg endelig fått en annen jobb og en annen vertsfamilie. Alt lover veldig bra så langt og jeg kan nesten ikke vente med å begynne å oppleve. Skal jobbe i en Marinepark ikke så langt fra sentrum i provinsen Puntarenas som ligger langs hele kystlinjene vest i landet ;) hihi... maks 20 min gangavstand til alt fra butikker, jobb, internettkafe, bank osv. Etter all info og bilder jeg har sett lover dette veldig bra!

Skrevet av Inamyh 20:58 Tagged preparation Kommentarer (0)

En uke igjen!

må vist begynne å pakke gitt..=)

Ja nå løper tiden virkelig fremover her. Føles ut som om det var i går jeg begynte å telle ned fra 47 dager..nå er det akkuart en uke igjen. Flyet går tidlig tirsdag morgen 4 mars. Da skal jeg, lille Ina ut og se mer av verden, nærmere bestemt til Costa Rica i Sør Amerika. Der skal jeg lære mer spansk på en skole i San Josè i 3 uker så jobbe som frivillig arbeider i 5 uker. Er sinnsykt spent men gleder meg masse!! Blir en opplevelse ulikt alt annet jeg har vært med på så langt hvertfall! Fra en tettpakket tight timeplan hver dag med jobb, trening osv osv.. så skal jeg nå skifte land, kultur, språk og livsstil omtrent i 2 mnd. SKole og en helt annen timeplan når det kommer til jobb. Og ikke har jeg mobiltelefon i 2 mnd heller..for en himmel!! hihi..og alt går etter "mañana" stilen der.." vi tar det i morgen eller en annen dag det passer"..Fits me perfect!
Så nå er det bare å sette i gang med å få alt opp i kofferten og planlegge alt..pugge litt mer spansk og glede meg enda litt mer til å reise! Siste runde med vaksiner tas på torsdag..finally!
Så, det var nok for denne gang...Back to the O.C nå..må bli ferdig med sesong 3 før jeg drar;)

So long
- Ina -> "Goes world wide" ;)

Skrevet av Inamyh 21:51 Tagged preparation Kommentarer (0)

(Innlegg 6 - 10 av 10) « Side 1 [2]